Takaisin etusivulle

Lähetä palautetta
sivuston ylläpitäjille

Sammakkolampi.fi -sivusto

Sammakkolampi.fi on Suomen luonnonvaraisiin sammakkoeläimiin ja matelijoihin, sekä niiden tarkkailuun erikoistunut sivusto. Sivusto on sammakkoeläimiin laajemmin perehtyvän Sammakkolampi.net -sivuston sisarsivusto.

Sammakkolampea ylläpitää järvenpääläinen aviopari Niina ja Joonas Gustafsson. Olemme molemmat olleet kiinnostuneita luonnosta ja eläimistä jo lapsesta lähtien ja nykyään liikumme siellä ahkerasti niin matelijoita, sammakkoeläimiä, lintuja kuin luontoa yleisestikin tarkkaillen ja ihaillen. Tämä sivusto keskittyy matelijoihin ja sammakkoeläimiin Suomen luonnossa, mutta vuosien varrella olemme kotimaan lisäksi retkeilleet näiden eläinten perässä myös ulkomailla. Lisäksi harrastamme matelijoita ja sammakkoeläimiä myös terraarioeläiminä.

Tämä sivusto sai alkunsa jo pitkään verkossa olleesta Suomen sammakkoeläimet -sivustosta, joka alunperin oli osa sammakkoeläimiä käsittelevää Sammakkolampi-sivustoa. Huomasimme että luonnonvaraisia sammakkoeläimiä käsittelevät sivut olivat eräs sivustomme suosituimmista osioista, ja koska kaikkia Suomen matelijoita ja sammakkoeläimiä käsittelevää tietopakettia ei missään muualla verkossa ollut olemassa, päätimme keväällä 2006 laajentaa sivujamme myös matelijoiden puolelle.

Herppien tarkkailu luonnossa ei ole suurten massojen harrastus kuten vaikkapa lintuharrastus, mutta melkeinpä jokainen meistä on joskus seurannut sammakon poikasten kasvua läheisessä ojassa. Eikä ole olemassa montaa upeampaa eläintä kuin kallioisella rinteellä paistetteleva kyy tai mökin kivijalassa hyönteisiä määrätietoisesti metsästävä sisilisko. Toivomme tämän sivuston antavan mahdollisimman monelle sysäyksen pysähtyä hetkeksi pohtimaan ja tarkkailemaan myös matelevien, loikkivien ja ryömivien eläinystäviemme elämää. Se on paljon kiehtovampi kuin ensisilmäyksessä saattaisi olettaa!

Jos sivustostamme on ollut sinulle iloa tai hyötyä, laita ihmessä meille sähöpostia tai jätä tämän sivun alaosassa olevalla lomakkeella palautetta! Mikään ei ole parempi kannustin sivuston jatkuvalle kehittämiselle kuin käyttäjien tyytyväinen palaute. Ja toki risujakin saa lähettää, asioita voi aina tehdä myös paremmin.

Niina ja Joonas Gustafsson
sammakkolampi@sammakkolampi.fi


Sammakkolampi.fi -sivustoa koskeva pikkupräntti:

Kaikki sivustolla olevat kuvat ja tekstit ovat teoksiamme jollei teoksen yhteydessä mainita muuta tekijää. Sivuja tai kuvia ei saa käyttää ilman lupaa millään muulla webbisivulla, muussa julkaisussa tai yhteydessä. Kielto koskee myös kuvien "hotlinkkaamista" ja kopioimista ulkopuolisille sivuille.

Sivustolla esitetyt tiedot perustuvat vuosien varrella syntyneeseen henkilökohtaiseen kokemukseemme sammakkoeläimistä ja matelijoista, sekä parhaaseen kirjatietoon jota olemme pystyneet löytämään. On kuitenkin mahdollista että sivustolla on asiavirheitä. Niinpä toivomme että jos löydät sivuilta tiedon joka epäilyttää sinua, tarkasta asia myös jostain muualta ja/tai ota yhteyttä meihin. Kirjallisuuslähteinä sivustoa koottaessa on käytetty pääasiassa kirjallisuussivulla esiteltyjä teoksia.

Sivustolla esitetyt levinneisyyskartat perustuvat Luonnontieteellisen keskusmuseon tekemään matelijoiden ja sammakkoeläinten levinneisyyskartoitukseen maassamme [Terhivuo, J. 1993: Provisional atlas and status of populations for the herpetofauna of Finland in 1980-92. Ann. Zool. Fennici 30:55-69.], mutta niissä mukana on myös tietoja ja havaintoja joita olemme saaneet tietoomme levinneisyyskartoituksen julkaisun jälkeen suoraan herpetoharrastajilta kautta maan.

Ääninäytteet ovat Jean C. Rochen äänittämältä CD:ltä Au pays des Grenouilles / Frog talk.


Lähetä palautetta sivustosta,
kysy sammakkoeläimistä tai ota yhteyttä sammakkoeläimiin liittyvässä asiassa

Palaute, kysymys tai yhteydenotto

Nimesi

Sähköpostiosoitteesi

sammakkoJotta voimme varmistaa että palautteen on lähettänyt oikea ihminen eikä spämmirobotti, kirjoita alla olevaan kenttään onko oheisen kuvan eläin kissa vai sammakko?

 


 

Takaisin Sammakkolampi.fi -sivuston etusivulle