Takaisin etusivulle

Tervetuloa virtuaaliselle herppiretkelle!

Sammakkoeläinten ja matelijoiden tarkkailukausi on pohjoisessa luonnossamme melko lyhyt. Eikä aina kesäaikaankaa ole mahdollista lähteä maastoon eläiniä katselamaan, vaikka haluaisikin. Jotta jokainen voi kokea edes osan matelijoiden ja sammakkoeläinten bongailun huumasta, olemme rakentaneet näille sivulle virtuaalisen herppiretken.

Voit valita retkikohteesi alla olevista kolmesta vaihtoehdosta. Kun maisema on latautunut kokonaan eteesi, voit alkaa etsiskellä maastoon piiloutuneita matelijoita ja sammakkoeläimiä. Kun löydät eläimen, klikkaa sitä hiirellä, jolloin pääset tarkkailemaan otusta lähemmin. Jos haluat lisätietoa löytämästäsi eläimestä, voit klikata lähikatseluruudun otsikkoa.

Näistä kolmesta virtuaaliretkikohteesta löytyvät kaikki Suomessa tavattavat 10 sammakkoeläin-, ja matelijalajia. Ja monin paikoin eläimiä löytyy enemmänkin kuin vain yksi per lajiaan. Jos näiden virtuaaliretkienkin jälkeen tunnet haluavasi nähdä enemmän matelijoita ja sammakkoeläimiä, ei sinun auta kuin pistää tietokone sivuun ja suunnata maastoon.

Hyvää herppiretkeä!

Valitse retkikohteesi seuraavista kolmesta vaihtoehdosta:
Kallioinen sekametsä pian lumen lähdön jälkeen
Keväisellä niityllä rauhallisesti virtaava oja
Kesäinen lampi

 

Tekninen tiedote: Virtuaaliretket käyttävät toimiakseen JavaScript-tekniikkaa. Jotta pääset retkeilemään, täytyy selaimesi tukea JavaScriptiä, ja sinun tulee sallia aktiivisen sisällön näyttö. Retket toimivat parhaiten jos näyttösi tarkkuus on vähintään 1024 x 768 pikseliä. Retket aukeavat aina koko näytön kokoiseen selainikkunaan.


© 2006-2015 Niina & Joonas Gustafsson

Takaisin etusivulle