Tietoja sivustosta

Sammakkolampi.net on suomalainen sammakkoeläimiin erikoistunut sivusto. Sammakkolammella käsitellään sammakkoeläimiä niin terraariossa kasvatettavina hoidokkeina, kuin luonnon villeinä eläiminäkin.

Sammakkolampea ylläpitävät Niina ja Joonas Gustafsson. Olemme harrastaneet sammakkoeläimiä 1980-luvulta lähtien, ja nykyään terraariossamme asustaa parikymmentä lajia erilaisia sammakkoeläimiä. Osa eläimistä on eläinsuojeluyhdistysten tai Joonaksen vetämän HeKo-ringin kautta pelastettuja yksittäisiä yksilöitä, mutta monesta lajista meillä on säännöllisesti lisääntyviä pariskuntia/ryhmiä. Lisäksi liikumme säännöllisesti luonnossa, niin Suomessa kuin ulkomaillakin, luonnonvaraisia sammakkoeläimiä, matelijoita ja muuta luontoa tarkkailemassa.

Sammakkolampi-sivustolle on koottu kuvia ja tekstejä, joita vuosien varrella olemme kuvanneet ja kirjoitelleet, milloin minnekin. Lisäksi olemme tuottaneet runsaasti materiaalia pelkästään tätä sivustoa varten. Sivustolla ei ole mainosbannereita tai erityisiä kaupallisia tavoitteita, vaan teemme tätä omaksi iloksemme ja jakaaksemme sammakkoeläintietoa kaikille asiasta kiinnostuneille. Ensimmäinen versio Sammakkolammesta ilmestyi nettiin vuonna 1999, ja siitä lähtien sivusto on laajentunut jatkuvasti. Lue lisää Sammakkolammen historiasta täältä.

Jos sivustostamme on ollut sinulle iloa tai hyötyä, paiskaa maililla tai jätä tämän sivun alaosassa olevalla lomakkeella palautetta! Mikään ei ole parempi kannustin sivuston jatkuvalle kehittämiselle kuin käyttäjien tyytyväinen palaute. Toki risujakin saa lähettää, asioita voi aina tehdä paremminkin!

Niina ja Joonas Gustafsson
sammakkolampi@sammakkolampi.net

Kaikki sivustolla olevat kuvat ja tekstit ovat teoksiamme jollei kuvan/tekstin yhteydessä mainita muuta tekijää. Sivuja tai kuvia ei saa käyttää ilman lupaa millään muulla webbisivulla, muussa julkaisussa tai muussa yhteydessä. Kielto koskee myös kuvien ”hotlinkkaamista” ja kopioimista ulkopuolisille sivuille.

Sivustolla esitetyt ohjeet, tiedot ja väittämät perustuvat vuosien varrella syntyneeseen henkilökohtaiseen kokemukseemme sammakkoeläimistä, sekä parhaaseen kirjatietoon, jota olemme asioista pystyneet löytämään. On kuitenkin mahdollista, että sivustolla on asiavirheitä tai ohjeita jotka eivät kaikissa tilanteissa ole parhaita mahdollisia. Niinpä toivomme, että jos löydät sivuilta tiedon joka epäilyttää sinua, tarkasta asia myös jostain muualta ja/tai ota yhteyttä meihin. Eläinten hoito-ohjeiden kohdalla on aina hyvä lukea useampia, eri kirjoittajien laatimia ohjeita ja rakentaa niiden pohjalta, maalaisjärkeä käyttäen, oma mielikuva siitä miten eläintä tulee hoitaa.

Lähetä palautetta sivustosta.
kysy sammakkoeläimistä tai ota yhteyttä sammakkoeläimiin liittyvässä asiassa.

Takaisin ylös